Wie heeft de RED Velvet gewonnen?

Zo helpt FME bij het opsporen van ontplofbare oorlogsresten in Nederland
9 december 2021
Automatiseer je kaartproductie in vijf stappen!
30 november 2022

Red Geographics op de GeoBuzz

23 en 24 mei stonden wij op de GeoBuzz met een photobooth. Dit om te laten zien dat je niet alleen data kunt transformeren met FME, maar ook humeuren! Daarnaast is dat gelijk een mooie demonstratie over hoe je met FME heel veel aspecten in je organisatie data-driven kunt maken. Het idee achter de photobooth: Scan de QR-code, upload een selfie (met props) en stuur ‘m in. Dat je een RED Velvet taart kon winnen was natuurlijk leuk meegenomen. Aangezien er maar één gelukkige kan zijn, hebben we met FME een proces opgezet om de winnaar makkelijk en vooral eerlijk te kiezen.

Achter de QR-code zat onderstaande workspace:

Er zitten twee aparte stromen in deze workspace.
In de bovenste stroom worden nieuwe attributen aangemaakt. We willen namelijk weten wie de foto instuurt, bij welk bedrijf die persoon werkt en wat het e-mailadres is. Deze informatie hebben we nodig om de winnaar op de hoogte te kunnen stellen.

Dat niet alleen. Ook willen we weten of deze persoon op de hoogte gehouden wil worden van onze laatste nieuwtjes en of we de foto mogen delen op Social Media als hij of zij gewonnen heeft. Dit moet dan handmatig aangevinkt worden.
De attribuutwaarden zijn als User Parameters opgesteld. Dit betekent dat de waarde afhankelijk is van wat de inzender invoert.

De tweede stroom leest de geüploade foto’s in en schrijft ze weg met het bijbehorende unieke JOB ID nummer. Zo weten we welke foto is gekoppeld aan wie.

Voor de selectie van de winnaar hebben we een Workspace opgezet met maar liefst één Reader en één Transformer:

Hier kwam de gelukkige winnaar Annika uit van Stantec!
Proficiat Annika!

Uitdagingen:
Het is geen echte FME ervaring, als er ook niet een aantal dingen niet in een keer goed gaan:
We hebben de bevestigingsmail een aantal keer aangepast, zodat inhoud en layout klopten
De logging van de vinkjes kwam niet door in onze Google Sheet
Wel in de logging in FME Server zelf, maar doordat de clean-up van de log op een week staat en wij daarna pas keken, hebben we geen record van wie er wel of niet op de hoogte gehouden wil worden. Daardoor kunnen we niemand benaderen. Gemiste kans dus!
De inhoud van de berichten kwamen eerst niet door. Dit kwam door verkeerd toegewezen parameters.
Een van de aanwezigen was zo enthousiast, dat hij foto’s bleef uploaden. Daarom hebben we tijdelijk het proces disabled.

Wil je hier meer over weten? De volledige blog is beschikbaar voor onze community leden op de RED Academy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlands