Omzetten MAPublisher naar een andere computer

Het ontstaan van Evil Duckie
23 maart 2020
Hoe leer ik FME?
21 augustus 2020
Een fixed MAPublisher licentie is bedoeld voor 1 computer maar is natuurlijk wel over te zetten in het geval van bijvoorbeeld een hardware upgrade. Je hebt dan je serienummer nodig en moet de volgende stappen doorlopen:

  1. Open op de oude computer de License Management van MAPublisher (Help -> MAPublisher Licensing -> License Management) en noteer het serienummer. Mocht het serienummer niet meer te achterhalen zijn neem dan contact op met Red Geographics.
  2. Deïnstalleer MAPublisher op de oude computer.
  3. Download en installeer MAPublisher op de nieuwe computer. Houd daarbij rekening met de compatibiliteit van de verschillende Illustrator- en MAPublisher versies. Oudere MAPublisher versies zijn hier te downloaden.
  4. Start Illustrator, het MAPublisher Welcome Screen komt nu vanzelf naar voren, via de optie Licensing kun je naar License Management.
  5. Noteer het Machine ID
  6. Ga naar het License Rehost formulier op de website van Avenza en vul het in.
  7. Na controle door Avenza wordt de nieuwe licentie vrijgegeven, deze is dan via de optie “Retrieve” in Licensing Management te activeren. Let op, dit kan 1 werkdag duren. Mocht je sneller aan de slag willen activeer dan een Evaluation.
Als er geen geldig onderhoudscontract is zijn de stappen hetzelfde maar moet er een klein bedrag betaald worden voor het overzetten van de licentie. Neem dan contact op met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlands