Kennismaken met FME

Hans van der Maarel (Red Geographics) en Viktor de Haan (The People Group)
Red Geographics werkt nu samen met The People Group!
25 september 2020
Ervaringen van een beginnende cartograaf
10 november 2020

Data, data en nog eens data

We hebben zoveel data! Denk aan kaarten, CAD tekeningen, spreadsheets, 3D modellen, satelliet- en dronefoto’s, databases, sensoren data, archiefdata, en nog veel meer formaten die je misschien nog nooit gezien hebt.

Iedereen kan leren van data om de juiste beslissing te kunnen maken. Alleen zitten hier twee uitdagingen in. Ten eerste werken mensen vaak in een eigen applicatie waarin de data leesbaar is. Dit houdt in dat de data in een bepaald formaat leesbaar moet zijn. Daarnaast maakt dat het juist erg moeilijk om de data te delen met mensen die in andere applicaties hun data verwerken. Het programmeren van een oplossing duurt maanden en bij een update kun je zomaar al je gegevens kwijt zijn. En precies daarvoor gebruiken we FME.

FME als gereedschapskist

Gebruik FME als gereedschapskist die je helpt om:

  1. Sneller, consistent en betrouwbaarder analyses te maken
  2. Data te bewerken, omvormen, samenvoegen, filteren en dit hele proces te automatiseren
  3. Werk samen met andere afdelingen, ook al werken zij met andere formaten en haal zo meer uit de data om betere beslissingen te kunnen maken

Aan de slag met FME

Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan met FME. Zo kun je ervoor kiezen om na aanschaf van een licentie zelfstandig aan het werk te gaan. Toch adviseren we nieuwe FME gebruikers altijd te starten met een FME training. Deze concrete basis zorgt voor een vliegende start.

Een andere optie is dat wij een workflow voor jou opzetten, waarmee je zelf vervolgens direct aan de slag kunt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je uitdagingen in zijn geheel op ons bordje te leggen. Wij ontzorgen jou(w organisatie) volledig en de aanschaf van een licentie is misschien niet eens nodig. Kortom, de mogelijkheden zijn, net zoals binnen FME, oneindig!

Wij kijken graag FMEe!

Benieuwd hoe we samen meer uit de beschikbare data kunnen halen? Mail vrijblijvend naar info@redgeographics.com of bel naar +31-88-6363050.

Meer lezen over FME licenties, transformers en een gratis proefperiode? We vertellen je er hier meer over:

Heb je liever dat we even met je meedenken, neem dan hier contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlands