Hoe leer ik FME?

Omzetten MAPublisher naar een andere computer
16 juli 2020
Hans van der Maarel (Red Geographics) en Viktor de Haan (The People Group)
Red Geographics werkt nu samen met The People Group!
25 september 2020

FME komt nieuw in mijn takenpakket, hoe leer ik dit?

Ondanks dat er geen coding aan te pas komt, kan FME in het begin best ingewikkeld zijn. In dit blog helpen we je graag op weg om FME te begrijpen en gebruiken.

FME Form vs FME Flow / FME Flow Hosted

Binnen FME kunnen we onderscheid maken in 3 verschillende producten, namelijk FFME Form, FME Flow en FME Flow Hosted. We focussen in deze blog vooral op FME Form, maar lichten eerst kort de verschillende FME vormen toe. In FME Form bouw je je workflows. Daarbij transformeer je de data en schrijf je het naar elk gewenst bestand weg. Met FME Flow en FME Flow Hosted kun je de gebouwde workflows automatiseren of door anderen laten gebruiken.

Hoe krijg ik FME Form onder de knie?

Met FME komen er ongeveer 500 transformers tot je beschikking. Ofwel, 500 manieren om data te transformeren. Deze transformers gebruik je om data te converteren, te splitsen of verbinden. Voor het optimaal gebruik van FME is het niet noodzakelijk om alle 500 transformers te kennen. Je hoeft alleen de software te begrijpen, zodat je weet waar je moet zoeken voor het kiezen van de juiste transformer.

De meest efficiënte manier om FME Form onder de knie te krijgen is door het volgen van een FME Form basis training. Na het volgen van deze training kun je direct met FME aan de slag en leer je de belangrijkste tools om FME te beheersen. Net zoals bij het opzetten van een FME workspace, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Wij leren je graag hoe je zelf de weg kiest die het beste bij jou past.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/redgeographics.com/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlands