Hoe leer ik FME?

Omzetten MAPublisher naar een andere computer
16 juli 2020
Hoe overtuig ik mijn collega’s van de kracht van FME?
23 september 2020

FME komt nieuw in mijn takenpakket, hoe leer ik dit?

Ondanks dat er geen coding aan te pas komt, kan FME in het begin best ingewikkeld zijn. In dit blog helpen we je graag op weg om FME te begrijpen en gebruiken.

FME Desktop vs FME Server / FME Cloud

Binnen FME kunnen we onderscheid maken in 3 verschillende producten, namelijk FME Desktop, FME Server en FME Cloud. We focussen in dit blog vooral op FME Desktop, maar lichten eerst kort de verschillende FME vormen toe. In FME Desktop worden de workspaces gebouwd, bepaald hoe data getransformeerd wordt en naar welk bestand het weggeschreven wordt. Met FME Server en FME Cloud worden de gebouwde workflows automatisch uitgevoerd.

Hoe krijg ik FME Desktop onder de knie?

Met FME komen er ongeveer 500 transformers tot uw beschikking. Ofwel, 500 manieren om data te transformeren. Deze transformers gebruikt je om data te converteren, te splitsen of verbinden. Voor het optimaal gebruik van FME is het niet noodzakelijk om alle 500 transformers te kennen, maar om de software te begrijpen zodat je weet waar je moet zoeken voor het kiezen van de juiste transformer.

De meest efficiënte manier om FME Desktop onder de knie te krijgen is door het volgen van een FME Basis training. Na het volgen van deze training kun je direct met FME aan de slag en leer je de belangrijkste tools om FME te beheersen. Net zoals bij het opzetten van een FME workspace, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Wij leren je graag hoe je zelf de meest efficiënte manier kiest.

Doe mee aan de gratis FME Desktop introsessie

Alvast aan de slag met FME Desktop? Volg onze gratis online introsessie om een goede basis te leggen voor uw FME gebruik. Klik hier voor meer informatie en aanmeld-mogelijkheden: https://www.redgeographics.com/diensten/training/introsessie-fme/

Deze blogartikelen vind je misschien ook interessant:
FME voor beginners
FME licenties 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlands