FME-abonnementen voor organisaties

FME Licenties
29 april 2020
Omzetten MAPublisher naar een andere computer
16 juli 2020
Naast de licenties voor individueel gebruik, komt Safe nu ook met licentie-abonnementen voor organisaties. In deze blog beschrijven we die abonnementen. Leest u liever over de individuele varianten van FME licenties? Dan kunt u deze blog lezen. De abonnementen zijn ingedeeld in zes categorieën. Deze zijn: bedrijven, lokale overheden, kleine nutsbedrijven, onderwijsinstellingen, luchtvaartmaatschappijen en Enterprise License Agreement.
Bedrijfsabonnement
Een bedrijfsabonnement houdt in dat u op een eenvoudige manier alle benodigde licenties van FME Desktop en FME Server in één keer kan aanschaffen tegen een lagere aankoopprijs. Hier kan gekozen worden uit zes niveaus. U betaalt ongeveer 1/3 van de waarde om er gelijk mee aan de slag te kunnen gaan. Voordeel hiervan is, is dat u niet gelijk het hele bedrag hoeft uit te geven, maar dit over een aantal jaar kan spreiden.
Binnenin dit niveau kunt u onbeperkt gebruik maken van FME, tenzij blijkt dat de waarde aan licenties die u gebruikt hoger ligt dan de drempelwaarde. In dat geval kunt u eenvoudig een niveau upgraden. De upgrade wordt automatisch verrekend bij de eerstvolgende verlenging. In onderstaande tabel staan de prijzen op een rijtje om een indicatie van de kosten te geven. Zijn er onduidelijkheden of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

NiveauJaarlijkse prijsDrempelwaarde
1€50.000€140.000
2€75.000€215.000
3€100.000€290.000
4€150.000€435.000
5€200.000€580.000
6€250.000€725.000
Lokale overheden, kleine nutsbedrijven, onderwijsinstellingen en luchtvaartmaatschappijen
De abonnementen voor deze vier organisaties zijn in de basis hetzelfde. Deze optie geeft de organisaties onbeperkte toegang tot FME Desktop en Server. De prijs is dan gebaseerd op het aantal inwoners van een gemeente, aantal klanten die gebruik maken van de voorzieningen van het nutsbedrijf, het aantal studenten die staan ingeschreven bij een universiteit of hogeschool of het aantal passagiers per jaar.

Hier zijn echter wel kanttekeningen aan verbonden.
Kleine nutsbedrijven komen alleen in aanmerking als ze voorzien in water, gas of elektriciteit.
Onderwijsinstellingen die FME in hun lesprogramma willen opnemen, komen in aanmerking voor een gratis licentie. Dit geldt ook voor studenten, onderzoekers zonder subsidie en pas afgestudeerden.
Omdat het aantal passagiers in de luchtvaartbranche sterk is verminderd door Corona, zullen abonnementen hiervoor worden gebaseerd op het laagste (en dus voordeligste) aantal passagiers van 2019 óf voor het verwachte volume van 2020.

Enterprise License Agreement
Als laatste hebben we nog de Enterprise License Agreement. Deze valt niet zozeer onder een abonnement, maar richt zich juist op een overeenkomst op maat om aan de FME-behoefte van het bedrijf te voldoen. Deze optie is bijvoorbeeld handig als u meer nodig heeft dan uw organisatie uit een bedrijfsabonnement kan halen, als u verwacht te gaan groeien komende jaren, of wanneer u speciale omstandigheden heeft.

Voordelen abonnementen
Lagere aanschafkosten. De aankoopkosten hoeven niet in een keer betaald te worden. Daardoor is het goedkoper om ermee te kunnen beginnen.

Lagere bemiddelingskosten. Bespaar het financiële team wat tijd door te kiezen voor een eenmalige aankoop, in plaats van het moeten aanvragen en verwerken van verschillende licenties.

Jaarlijks onderhoud zit erbij inbegrepen zolang uw abonnement duurt. Dit houdt in dat u toegang krijgt tot de nieuwste features en software updates van FME zodra ze beschikbaar zijn.

Gratis voor alle andere afdelingen binnen uw organisatie. Voor de jaarlijkse prijs kunnen andere afdelingen ook gebruik maken van FME zonder dat er extra kosten bijkomen.

Projecten lopen minder vertraging op. Voeg gelijk nieuwe licenties toe als in de loop van een project dit nodig blijkt. Dit scheelt kostbare tijd, aangezien u niet een hele nieuwe licentie aanvraag hoeft in te dienen en te verwerken.

Niet meer in de knel met het budget. U hoeft geen schattingen voor het budget meer te maken. Van te voren is duidelijk welk bedrag u per jaar betaalt en daardoor komt u niet voor verrassingen te staan.

Gemakkelijk te beheren. In plaats van meerdere contracten te moeten bijhouden, is nu alles gecombineerd in een centrale overeenkomst.

Onbeperkt gebruik. Deze abonnementen laten u zoveel FME licenties gebruiken als u nodig heeft, zonder er extra voor te hoeven betalen voor de gehele duur van de termijn. Blijkt dat u meer gebruikt of dat u meer inwoners of klanten krijgt, waardoor u een niveau hoger komt te zitten, dan wordt dit verrekend vanaf de volgende verlenging.

Wij helpen u graag met het uitzoeken welk abonnement het beste bij u en uw organisatie past. Neem voor hulp, vragen of interesse contact met ons op via onderstaande button.

Ik wil FME hebben!

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/redgeographics.com/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Inge

Comments are closed.

Nederlands