Ervaringen van een beginnende cartograaf

Kennismaken met FME
10 november 2020
De wereld is een vleermuis
11 december 2020

NACIS

Onze oprichter Hans is al een tijdje betrokken bij de organisatie NACIS en zit ook al geruime tijd in het bestuur. NACIS is the North American Cartographic Information Society en biedt ruimte voor alle mensen die van kaarten houden. Jaarlijks organiseren ze een groot congres en komen mensen uit de hele wereld bij elkaar om hun kennis te delen en te laten zien waar ze mee bezig zijn.

Onze medewerker Inge vertelt over haar presentatie en hoe die tot stand is gekomen:

Aangezien het congres dit jaar virtueel georganiseerd moest worden, stelde Hans voor dat ik me ook zou inschrijven om een presentatie te geven. We besloten om mijn ervaring als nieuwe cartograaf te nemen als onderwerp.
Een paar weken later kwam de bevestiging dat mijn presentatie ook geselecteerd was voor het programma, net als de presentatie van Hans.

We hebben ervoor gekozen om de presentatie van te voren op te nemen, omdat we met een flink tijdsverschil zitten. Uiteindelijk heb ik mijn presentatie om half 11 ‘s avonds opgenomen en zaten wij klaar voor het congres om half negen ‘s avonds.

Ik heb verteld hoe ik in de cartografie terecht ben gekomen en dat ik nooit had gedacht dat ik dit werk zou doen en ook nog zo leuk zou vinden. Nou, wat blijkt? Dit is voor veel mensen het geval geweest. Iets in de trant van, je kiest niet voor cartografie, cartografie kiest jou.

Ik hoop volgend jaar ook andere presentatoren te zien die hun ervaringen delen. Het heeft mij namelijk nog veel waardevolle tips en tricks opgeleverd!

Wil je de presentatie zien? Bekijk dan de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlands