Meten is weten. Breng het gebruik van je FME Flow en Flow Hosted in kaart met onze Dashboards. In een duidelijk overzicht kun je zien welke medewerkers bezig zijn geweest in welke workspaces en hoeveel tijd daarin is gaan zitten verspreid over de dag. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om te zien waar minder gebruik van is gemaakt. Op deze manier leveren de dashboards waardevolle managementinformatie.
FME Flow Dashboards is een van onze eigen producten die we ontwikkeld hebben na aanleiding van klantvragen. Het is een handig hulpmiddel voor FME gebruikers die een FME Flow of Flow Hosted hebben. Welk probleem lost FME Dashboards op?

Een FME Dashboard toont informatie over de jobs die FME Flow heeft uitgevoerd. Daarmee is het dus een handig hulpmiddel voor admins die een FME Flow beheren. Bij installatie wordt er een aantal standaard dashboards mee geïnstalleerd. Wij hebben echter een eigen set Dashboards ontwikkeld die meer informatie toont.

Onze Dashboards kunnen op diverse intervallen worden ingesteld (dagelijks, wekelijks, 4-wekelijks en maandelijks) en laten zien hoeveel jobs er in die periode uitgevoerd zijn, hoe veel tijd dat gekost heeft en hoeveel tijd er ‘verloren’ is gegaan aan jobs die in de queue staan te wachten tot er een engine beschikbaar is. Daarnaast wordt bijgehouden welke users, workspaces en repositories het meest actief zijn, zowel in aantal jobs als in procestijd.

Een handig hulpmiddel voor het beheer is ook de lijst met users en workspaces die niet actief of niet gebruikt zijn in die periode. Een admin kan op basis daarvan besluiten om die te verwijderen. Verder zie je op het dagelijkse dashboard ook een overzicht van de activiteiten van de voorgaande dag. Deze informatie kun je gebruiken voor het inplannen van workspaces die op een bepaald tijdstip uitgevoerd moeten worden.

Door het gebruik van deze Dashboards heeft een admin de juiste gereedschappen in handen om het functioneren van de server in de gaten te houden. Dit is met name belangrijk bij het bepalen of er meer capaciteit (meer engines) nodig is.

Ik wil FME Flow Dashboards!
Nederlands